Preaload Image
 Άλλη μία φορά το δίκτυο εθελοντών συνεργατών μας σε όλη την Ελλάδα,  έδρασε αποτελεσματικά για την διάσωση ενός αρπακτικού πτηνού ακόμα και εν μέσω Σαββατοκύριακου.  Άμεσα ειδοποιήθηκε ο μέντορας του ΣΕΙ στην περιφέρεια Θεσσαλονίκης κ. Σάββας Καραμιχάλης ο οποίος παρέλαβε, παρείχε πρώτες βοήθειες και  παρέδωσε τάχιστα στην Κτηνιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης μία ανήλικη τραυματισμένη γερακίνα (Buteo buteo) με τραύματα στους καρπούς. Θα αναμένουμε τον ενδελεχή κτηνιατρικό έλεγχο της κατάστασης της και ελπίζουμε σε μια γρήγορη ανάρρωση. Ο Σ.Ε.Ι  είναι παρών και συνδράμει όπως μπορεί στην διατήρηση των ελευθέρως διαβιούντων  αρπακτικών πτηνών της χώρας μας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον κο Άγγελο Λιλίτσογλου που βρήκε την γερακίνα και το εφημερεύον προσωπικό της μονάδας Εξωτικών/Άγριων Ζώων της Κτηνιατρικής Σχολής ΑΠΘ.

One more time the volunteer network of AHF acted fast to rescue an injured raptor, even though it was the weekend. Immediately our mentor  in the Thessaloniki area, Mr Savvas Karamichalis, was motivated, received an injured juvenile common buzzard (Buteo buteo). After quick evaluation and first aid he swiftly delivered it to the Exotic/Wildlife Unit of Thessaloniki Veterinary Faculty for further investigation. We hope for a quick recovery. AHF is always present to do its part in raptor conservation in Greece. We would like to thank Mr A. Lilitsoglou for finding the buzzard and the emergency duty personnel of the Thessaloniki Veterinary Faculty.